2 0 1 8

d o m i n g o , el 4 de noviembre 2018

 Concierto / concert: NICOLAES CLEYNAERTS, PASTOR DE AMOR

por/door: duo Rosas del Alma

Lengua/taal: holandés/Nederlands - muzikale vertelling

Local/locatie:

De Pekhoeve, Dorpstraat 94, Ulvenhout

Hora/tijd: 14:00 h  (sala / zaal open: 13:45h)

Entrada/entree:

socios/leden € 7,50 (vooraf bestellen) - introducés/invitados € 10,00 - aan de zaal: € 10,00

 

DUO ROSAS DEL ALMA - Ann Heynen & Michel Gillain

2018 11 musical1

 

Beste leden van Las Lanzas,
  ..... Queridos socios de Las Lanzas:

De commissie Musical en het bestuur nodigen u van harte uit voor een bijzonder concert.  De muziek die u te horen krijgt, maakt deel uit van een verhaal.  Een geschiedenis over ontmoetingen met mensen, volkeren die elk een andere taal spreken, een andere levensovertuiging hebben.  Michel Gillain en zijn echtgenote Ann Heynen, het Duo Rosas del Alma, bieden u een sprankelende muzikale vertelling en gedachten om u te inspireren.

Hartelijk dank aan Anneke Gielen voor het voorbereiden van dit inspirerende programma!
      

 La comisión Musical y la junta directiva les invita a asistir a un concierto especial.  La música es parte de una narración.  Es una historia del encuentro de gente de diferentes lenguas y varias religiones.  Michel Gillain y Ann Heynen, su esposa, el dúo Rosas de Alma, les presentará un concierto burbujeante e ideas para inspirarle.

¡Muchas gracias a Anneke Gielen por preparar un programa inspirador!

 

 

Nicolaes Cleynaerts:  PASTOR DE AMOR

Duo Rosas del Alma is de ontmoeting tussen de virtuoze flamencogitaar en de nyckelharpa.  Beide instrumenten zoeken elkaars herkomst en klankkleuren op. 

Ann Heynen en Michel Gillain voeren uit: Nicolaes Cleynaerts, Pastor de Amor.  Een muzikale vertelling met oude Vlaamse muziek en flamenco.

Nicolaes Cleynaerts, ook bekend als Clenardus, (Diest 1493 - Granada, 1542) was een Belgisch katholiek priester, theoloog, humanist en arabist die pleitte voor meer menselijkheid en mededogen binnen het christendom en streefde naar een toenadering tussen het christendom en de islam. Op de Grote Markt van Diest staat een standbeeld van hem, gegoten in brons.  De stad Leuven vereerde hem met een beeldje op de zijgevel van het stadhuis.

 

Een muzikale vertelling

Het verhaal voert ons via Leuven, waar Cleynaerts theologie studeert, en Parijs naar Spanje, waar hij een benoeming krijgt aan de universiteit van Salamanca.  Inmiddels beheerst hij behalve het Latijn, ook het Hebreeuws, Grieks en Arabisch.  Hij wordt de leraar van prins Henrique aan het Portugese hof.  Later ontmoet hij in het Alhambra in Granada een Arabisch theoloog.  Deze ontmoeting is de prelude tot Cleynaerts’ poging om de Koran met de Bijbel te verzoenen.  Hij vertrekt naar Fez, het centrum van de islam in Noord-Afrika, waar hij het vertrouwen wint van de sultan, maar door toedoen van de katholieke Portugese consul moet Cleynaerts vluchten uit Fez en belandt hij in Granada.  Hij wordt afgewezen door zowel het Spaanse als het Portugese hof en raakt geïsoleerd.  Onder duistere omstandigheden overlijdt hij in het Alhambra in Granada.

 

Het concert is in De Pekhoeve in Ulvenhout.  Introducés zijn van harte welkom!

 2018 11 musical2

KAARTEN

Kaarten kunt u bestellen bij de secretaris, Annemarie Jagers, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  En maak de kosten (€ 7,50 voor leden, € 10,00 voor introducés) over aan de penningmeester: NL84 INGB 0002 6479 66 ten name van Las Lanzas en vermeld bij mededelingen: MUSICAL en het aantal leden en introducés.  Uw naam en het aantal bestelde kaarten worden op een lijst gezet.  Meldt u zich bij binnenkomst in de zaal aan de ‘balie’.

Ook zonder vooraanmelding kunt u terecht: er worden kaarten bij de entree verkocht.  Dan is de prijs voor iedereen € 10,00.

 

2018 11 musical3

 

 

 


 

MEDEDELINGEN VAN HET BESTUUR:

Vrijdag 19 oktober: bezoek aan tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School

Op 2 oktober begint in museum Het Schip in Amsterdam een bijzonder tijdelijke tentoonstelling.  De invloed van Gaudí op de architecten van de Amsterdams School wordt zichtbaar gemaakt.  Wie gaat er mee?  U heeft de uitnodiging al ontvangen.  Meldt u aan!

Meer weten?  Tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School

 

Reis naar Spanje van 2 tot 9 maart 2019

Binnenkort ontvangt u informatie over deze reis naar zuidwest Spanje (Sevilla – Huelva – Jerez de la Frontera e.o.).  Peter Burgers heeft het thema van deze reis uitgewerkt en gaat met u op avontuur door de historie van deze streek.  Las Lanzas organiseert de reis en hoopt dat veel leden zullen genieten van een mooie reis en weer meer weten van de geschiedenis en cultuur van Spanje bij terugkomst.  Binnenkort ontvangt u meer informatie.

 

 

 P R O G R A M M A  2018 – 2019
         ·         Vrijdag 19 oktober 2018 Bezoek aan Tentoonstelling Gaudi en de Amsterdamse School

·         Zondag 4 november 2018

Las Lanzas Musical: duo Rosas del Alma in de Pekhoeve

·         Vrijdag 7 december 2018

Miquel á Campo: Aragón en sus tiempos

·         Zondag 13 januari 2019

Sarao in Ulvenhout bij De Uitdaging

·         Maandag 11 februari 2019

Lezing/activiteit

·         Za 2 tot za 9 maart 2019

Reis naar zuidwest Spanje

·         Maandag 11 maart 2019

Algemene Ledenvergadering

·         Vrijdag 12 april 2019

Maite Otaegui: Comer en España

·         Vrijdag 10 mei 2019

Lezing/activiteit

·         Zondag 23 of 30 juni 2019

Deportivo cultural

 

CULTURELE ACTIVITEITEN IN DE REGIO:

Chassé Cinema, Breda:

Kijk zelf voor meer informatie over het programma op de website van Chassé Cinema

Vanaf donderdag 4 oktober landelijke première Todos lo saben met o.a. Javier Bardem, Penélope Cruz, Ricardo Darin.

 

 


 

Ga naar boven