2 0 1 9

domingo/zondag 6 de octubre / 6 oktober 2019

 música/muziek: Latijns-Amerikaanse warmte in Ulvenhout

por/door: duo JOPIE JONKERS & KOEN DE CAUTER

-

 ***

Local/locatie:

De Pekhoeve, Dorpstraat 94, Ulvenhout

Hora/tijd: 14:00 - 16:00 h

Entrada/entree:

socios/leden: € 7,50 (vooraf bestellen)  -  invitados/introducees € 10,00

ter plekke € 10,00

 

.con19 10 JopieJonkersKoendeCauter

Jopie Jonkers & Koen de Cauter

 

Beste leden van Las Lanzas,

De commissie Musical en het bestuur nodigen de leden en andere belangstellenden ook dit jaar weer uit in De Pekhoeve voor een bijzonder concert met harp en gitaar en zang.

Het duo trad al vaak samen op en legt Latijnse warmte in hun muziek, waarin zij Latijns-Amerikaanse muziekstijlen mengen met jazz en Franse chansons.

Hartelijk dank aan Anneke Gielen voor het voorbereiden van dit inspirerende programma!

 

Queridos socios de Las Lanzas:

Una vez más la comisión Musical y la junta directiva invitan a los socios y otros interesados en De Pekhoeve para asistir a un concierto especial.

La música de harpa y guitarra y las voces cantantes de los artistas profesionales portarán el calor latinoamericano a nosotros. Su música es una mezcla de estilos: música de todos partes de América Latina, pasando por el jazz y la canción francesa. 

¡Muchas gracias a Anneke Gielen por preparar un programa inspirador!

 

Duo Jopie Jonkers en Koen de Cauter

Jopie Jonkers:  harp & zang  

Een ongewone verschijning in de muziekwereld van de Lage Landen.

Begonnen als zangeres in de Keltische folkmuziek, o.a. Deirdre en Pegasus, maakte zij rond 1982 kennis met de Latijns-Amerikaanse harpmuziek en werd hierdoor zo gefascineerd dat zij het roer omgooide en de Zuid-Amerikaanse muziek ging bestuderen.  Zij volgde harplessen bij Roberto Guarani en Kenneth Ecury.  Studeerde zang GM aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.  Zij speelde harp bij o.a. Harry Sacksioni. 

Koen de Cauter:  gitaar & zang

Fameuze Belgische gitarist, speelt op Selmer gitaar, voortbouwend op de traditie van zigeunerjazz gitarist Django Reinhardt en de musette muziek, maar met een geheel eigen stijl, het ene moment verstild en ingetogen, het volgende moment stuwend en uitbundig, bijna rauw.  Maar altijd klinkend als zichzelf.  Muzikant van wereldklasse, maakte ontelbare cd’s en tv-opnames en speelde met diverse groepen en beroemdheden over de hele wereld, Waso , Fapy Lafertin, Sing Miller, Sammy Rimmington, Wannes Van de Velde, Daniel Colin, Jean Corti, Stochelo Rosenberg en vele anderen.

Dit duo brengt een repertoire waarbij vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek zoals: zamba, milonga en tango uit Argentinië, joropo en pasaje uit Venezuela, guajira en habanera uit Cuba, Franse chanson en jazz improvisatie op een organische wijze samensmelt.

De sprankelende harp van Jopie, de altijd verrassende improvisatie-inbreng van Koen samen met de stemmen waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen, staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek.

Samen namen zij 7 Cd’s op waarvan de twee laatsten “El Charco” in 2008 en “Palomita Viajera” in 2010 met Juan Masondo en Alfredo Marcucci: twee Argentijnse grootmeesters in de muziek.

 

Het concert begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Er is een pauze.

Neem uw vrienden mee!

 

 

KAARTEN

Kaarten kunt u bestellen bij de secretaris, Annemarie Jagers, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  En maak de kosten (€ 7,50 voor leden, € 10,00 voor introducés) over aan de penningmeester: NL84 INGB 0002 6479 66 ten name van Las Lanzas en vermeld bij mededelingen: MUSICAL en het aantal leden en introducés.  Uw naam en het aantal bestelde kaarten wordt op een lijst gezet.  Meldt u zich bij binnenkomst in de zaal aan de ‘balie’.

Ook zonder vooraanmelding kunt u terecht.

Er worden kaarten bij de entree verkocht.  Dan is de prijs voor iedereen € 10,00.

 con19 10 musical

 


MEDEDELINGEN VAN HET BESTUUR:

Oktober / december: Cursus CUBA LIBRE

Heeft u zich al ingeschreven voor de cursus CUBA LIBRE? Peter Burgers biedt opnieuw een cursus voor de leden van Las Lanzas aan.  Hij richt zich nu op de historie en de cultuur van Cuba en de Verenigde Staten in de 19e en 20e eeuw.  De cursus telt zeven bijeenkomsten op dinsdagavond (29 oktober tot en met 10 december) in De Pekhoeve.  Meer informatie over de cursus vindt u hier: cursus Cuba Libre.  U kunt u tot 21 september aanmelden bij de voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag 26 oktober: JORNADA HISPANICA 2019 in Rotterdam

De Spaanse vereniging van Rotterdam organiseert voor de leden van alle Spaanse verenigingen een Jornada. Het thema is: Guernica y Rotterdam – dos ciudades sin alma entre 1937 – 1940.  Er zijn lezingen in het Spaans en in het Nederlands over dit thema.  Ook is er een wandeling met een gids langs de ‘brandgrens Rotterdam’.  Meer informatie kunt u vinden op Jornada Hispánica 2019.  Via die website kunt u zich ook aanmelden.

 


 P R O G R A M M A  2019

  • zaterdag 26 oktober 2019

Rotterdam: Jornada Hispánica

  • 29 okt. t/m 10 dec. 2019

Cursus Cuba Libre - docent Peter Burgers

  • vrijdag 8 november 2019

informatie volgt

  • vrijdag 22 november 2019

Excursie tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Rijksmuseum, Amsterdam

  •          maandag 2 december 2019
 informatie volgt

 


 

CULTURELE ACTIVITEITEN IN DE REGIO:

Nu te zien en/of verwacht in Chassé Cinema, Breda :

LA QUIETUD –  landelijke première do 22 augustus (zie: La Quietud

Als hun vader in een coma terecht komt, keren de zussen Mia en Eugenia terug naar La Quietud, het landgoed van hun familie vlakbij Buenos Aires. Samen met hun moeder worden ze geforceerd het verleden onder ogen te komen.

regie: Pablo Trapero / drama / met: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez / Argentinië 2018, 111 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

 

MONOS – landelijke première op do 5 september (zie: Monos)

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft een nieuwe opdracht toe: naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken. Wanneer de commandant vertrekt, lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid, gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens. 

regie: Alejandro Landes / thriller, drama / met: Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Moisés Arias, Julian Giraldo / Colombia 2019, 103 min. / Spaans, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

DOLOR Y GLORIA – landelijke première op do 19 september (zie Dolor y Gloria)

De nieuwe film van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

regie: Pedro Almodóvar / drama / met: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia / Spanje 2019, 113 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

 

Kijk zelf voor meer informatie over het filmprogramma en speeltijden op de website van Chassé Cinema.